MC Hostel Brežice

Največji izmed mladinskih hostlov v mreži je gotovo Mladinski hotel Brežice. Posebej primeren je za kolesarje in družine, saj se ponaša s certifikatom za družinam prijazen hostel. Zaradi ponudbe prostorov je ugoden tudi za konferenčni turizem in za večje skupine. Nahaja se v prijetnem ambientu lepo urejenega mestnega parka Brežice, ki nudi celo kratko učno pot in igrala za najmlajše obiskovalce. Takoj ob sosednji ulici pa zagledamo grad, kamor se lahko gostje odpravijo na ogled viteške dvorane in muzeja.

Za konferenčne in podobne prireditve je na voljo opremljena seminarska soba, ki sprejme do 55 ljudi učilnica z vsem potrebnim in računalniška soba. Ob večernih urah se lahko zadržujete v prijetni kavarni v hostlu s pogledom na park, kot klub pa ponuja 235 sedišč ali 500 stojišč. Število ležišč hostla je 50, v primeru večjih skupin pa je možnih do 21 dodatnih ležišč. Osebna vozila in avtobusi lahko parkirajo na brezplačnem parkirišču ob hostlu.

BOOKING
Kontakti
Organizacija: Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice
Naslov: Gubčeva 10a
8250 Brežice
Telefon: 059 08 37 97
Faks: 064 161 203
Mobi: 064 161 203
E-mail: hostel@mc-brezice.si
Splet: www.mc-hostel.si

 

Lokacija

45.902399, 15.595767

Dostopi
Cenik
2-posteljna soba 18 €/osebo
6-posteljna soba 15 €/osebo
Apartma 48 €/noč
Dodatno ležišče 12 €/osebo
Popoldanski počitek 18 €/osebo
Turistična taksa - odrasli 0,5 €
Turistična taksa - otroci
do 7. leta
brezplačno
Pristojbina IYHF 0,5 €/noč

 

Odpiralni časi
Recepcija  
pon-pet 8:00 - 16:00
sob, ned, prazniki 6:00 - 21:00
Kavarna/Bar  
pon-sre 9:30 - 22:00
četrtek 9:30 - 23:00
pet-sob 9:30 - 01:00
nedelja 10:00 - 22:00

V času zaprte recepcije vpis možen v kavarni, dežurno osebje pa je dosegljivo na telefonski številki:
059 08 37 97

1-2-posteljna-soba-hostel-mreza-mama-slovenomad-slovenia-youth-tourism 2-apartma-hostel-brezice-mreza-mama-slovenomad-slovenia-youth-tourism 3-6-sest-posteljna-soba-hostel-brezice-mreza-mama-slovenomad-slovenia-youth-tourism 4-klub-galerija-hostel-brezice-mreza-mama-slovenomad-slovenia-youth-tourism 5-klub-kavarna-hostel-brezice-mreza-mama-slovenomad-slovenia-youth-tourism

Storitve

 • Zajtrk
 • Možnost drugih obrokov po naročilu
 • Izposoja koles in nordijskih palic
 • Parkirišče  avtobusi lahko parkirajo na tem parkirišči, so brezplačna
 • Wi-fi
 • Kabelska TV skupni prostori
 • Klima
 • Posteljnina
 • Brisače
 • Omarice/sef
 • Pralni stroj
 • Sušilni stroj
 • Sušilnik za lase
 • Turistične informacije in gradiva
 • Prost dostop do sob 24 ur
 • 24 urna recepcija
 • 24 ur topla voda
 • Plačilo z kreditnimi karticami (Mastercard, Maestro, Visa, V-pav, Karanta)

Prostori

Dvo posteljna soba

10 moderno opremljenih dvoposteljnih sob, ki jih krasijo silhuete živali.  Vse imajo dve postelji in dodatno ležišče. S pogledom na mestni park nudijo ravno pravšnjo izbiro za nova doživetja na izbrani lokaciji. Sobe  se nahajajo v pritličju, 1. in 2. nadstropju in si posameznem nadstropju delijo skupne tuše, kopalnico in WC. 

Šest posteljna soba

Skupaj z dvema dodatnima ležiščema nudijo občutek domačnosti in topline. Poživljajoče barve, urbana opremljenost in prostranost nudijo gostom sproščenost bivanja po razgibanem dnevu. Sobe si delijo toaletne prostore in kopalnico in se nahajajo v 1. in 2. nadstropju. Na voljo je 4 šest posteljnih sob.

Apartma

Za sproščen oddih v dvoje so na voljo apartmaji oziroma ensuite-i z lastno kopalnico in straniščem. Prijetnost ambienta dvoposteljne sobe nudi tudi dodatno ležišče za manjše družine. Udobno, privatno in sodobno. V vsakem nadstropju se nahaja en apartma.

Apartma primeren za invalide

Za invalide je primeren en apartma, ki se nahaja v pritličju. Gre za dvoposteljno sobo z lastno kopalnico. Kopalnica ni popolnoma prilagojena. Invalidom je omogočen dostop v hostel in možnost parkiranja v neposredni bližini.

Skupni sanitarni prostori

Skupni sanitarni prostori se nahajajo v vsakem nadstropju. Kopalnice in toaletni prostori so ločeni. Prav tako so ločeni tudi po spolu.

Pralnica

Gostje hostla imajo na voljo ugodno uporabo pralnice, ki je opremljena tudi z sušilnimi stroji. Zelo uporabna je za mlade popotnike ali goste, ki koriščajo nastanitve za daljše obdobje.

Samopostrežna kuhinja in skupni prostor

Gostom je na voljo souporaba kuhinje z vso dodatno opremo, kjer si lahko pripravijo odlične in sveže obroke kar sami. V slednji se nahaja tudi prijeten družabni prostor s televizijo in DVD-predvajalnikom in otroškim kotičkom. Kuhinja je primerna za 35 oseb. 

Terasa

V prvem nadstropju lahko gostje brezskrbno uživajo na sončni terasi s pogledom na grad in mestni park, opremljeno s stoli in mizami za druženje. Na terasi se gostje lahko kratkočasijo z igranjem vrtnega šaha. V poletnem času je opremljena tudi z ležalniki za sprostitev.

Športna dvorana

Prostor za badminton, odbojko, mali nogomet ter košarko, švedske lestve in koša. Sem spadajo še garderobi s tuši in toaletni prostori, prostor za blazine, žoge ), mize za namizni tenis, palice za nordijsko hojo ter drugo opremo na izposojo. Dvorana lahko sprejme 60 ljudi, gostom hostla je na voljo brezplačno.

Dodatni prostori

Učilnica 1

Ta prostor je opremljen za frontalno predajanje znanj. Učilnica je opremljena z belo tablo, premičnim platnom, projektorjem in računalnikom za predvajanje različnih vsebin. V njej je naenkrat lahko 20 poslušalcev. Primerna je za izvedbo tečajev jezikov, različnih predavanj, ki zahtevajo zapisovanje ter delavnic in sestankov.

Učilnica 2

Ta učilnica je manjša, opremljena je z 12 stoli s preklopno mizico ter belo tablo. Namenjena je potrebam manjših skupin, ki potrebujejo prostor za usklajevanje, delovne sestanke ter izvedbo predavanj. Učilnica sprejme 12 ljudi.

Ovalna soba

V ovalni sobi so mize in stoli razporejeni v krog, prostor je opremljen z belo tablo, premičnim platnom in premičnim projektorjem. Kapaciteta učilnice je 15 ljudi. Primerna je za izvedbo delavnic in predavanj, ki zahtevajo komunikacijo in interakcijo, za seje in sestanke.

Multimedijski studio

Studio je opremljen s snemalno mešalno mizo s firewire priključkom, 2 računalnikoma z ustrezno programsko opremo, studijskimi monitorji, slušalkami in studijskim vokalnim mikrofonom Rode NT2000, mikrofoni Beyerdynamic ter bobni Yamaha OAK custom. V studiu lahko naenkrat dela do 10 ljudi.

Računalnica

Opremljena je s premičnim platnom, belo tablo in projektorjem, skupaj je v njen 10 računalnikov, laserski tiskalnik in širokopasovni dostop do interneta. Vsak udeleženec ima tudi svojo mizo.  Primerna je za računalniške tečaje Windows okolja, grafičnih in oblikovalskih programov, 3D animacij ter prezentacij.

Glasbena vadnica

Opremljena je z bobni Yamaha Stage custom, zmogljivim pevskim ozvočenjem, 16 kanalno snemalno mešalno mizo s firewire priključkom, računalnikom s programsko opremo, 5 aktivnimi zvočniki, 2 studijskima monitorjema ter pevskimi in studijskimi mikrofoni Beyerdynamic. Vadnica sprejme do 8 glasbenikov in snemalcev.

Koncertna dvorana

Sprejme do 30 oseb. Opremljena z mizami, stoli, stensko tablo ter projektorjem. Možnost uporabe manjšega ozvočenja. Možna razporeditev miz po lastni želji. Prostor je primeren za predavanja, seminarje in delavnice.

Sejna soba

Opremljena je z govorniškim mikrofonom ter sistemom za snemanje dogodkov, belo tablo, premičnim platnom za projekcije, projektorjem ter računalnikom. Sprejme 55 ljudi, primerna pa je za tematske konference, za različna strokovna predavanja organiziranih skupin ter poslovne predstavitve.

Klub

Opremljen z barom, vrhunskim koncertnim/govorniškim ozvočenjem, snemalnim sistemom, brezplačnim širokopasovnim internetom, vrhunsko koncertno razsvetljavo, projektorjem, dvižnim platnom ter z dvema LCD TV in odrom (3,5 x 10 m). Namenjen je plesnim in stand-up nastopom, koncertom, predavanjem, etc.

Igralnica

Igralnica ima svoj ločen izhod v atrij, opremljena je blazinami, stolčki in sestavljivimi mizicami za vsaj 20 otrok. V igralnici so na voljo didaktične igrače, popularna igrala in družabne igre, pripomočki za slikanje in risanje. Igralnica je primerna za otroške rojstnodnevne zabave, otroške krožke in ustvarjalne delavnice.

Cenik

2-posteljna soba 18 €
6-posteljna soba 15 €
Apartma 48 €/soba na noč
Dodatno ležišče 12 €
Popoldanski počitek 18 €
Učilnica 15 €/h
75 €/dan
Multimedijski studio (avdio,video) 25 €/dan
Računalnica 25 €/h
100 €/dan
Glasbena vadnica 10 €/h
Klub 30 €/h
200 €/dan
Večnamenska dvorana 50 €/h
200 €/dan
Igralnica 24 €/h
60 €/dan
Sejna soba 40 €/h
160 €/dan
Razstavna avla 10 €/h
60 €/dan
Športna dvorana 30 €/h
125 €/tekma
Zajtrk 3 €
Popoldanska malica 1,5 €
Drugi obroki po naročilu po dogovoru
Uporaba sušilnega stroja 2 €
Uporaba pralnega stroja 2 €
Najem brisače 0,5 €
Nočitev hišnega ljubljenčka 10 €/dan
Najem sefa 1 €
Izposoja koles
več kot 6 ur
1 €/h
15 €
Izposoja nordijskih palic 3 €/dan
Turistična taksa - odrasli 0,5 €/noč
Turistična taksa - otroci do 7. leta brezplačno
Pristojbina IYHF 0,5 €/noč
 
 

Cene nočitev vključujejo:

 • nočitev za izbrano namestitev,
 • posteljnino, je zapisano pod posebnostmi
 • brezplačen dostop do interneta,
 • uporabo parkirnega prostora,
 • uporabo polno opremljene kuhinje
 • DDV
 

Cene najema prostora vključujejo:

 • DDV
 • Uporabo osnovne opreme v prostoru
 

Otroci:

 • otrok do 5 let brez ležišča 100% (brezplačna nočitev);
 • otrok od 5 do 12 let na osnovnem ali dodatnem ležišču 50% popusta
 

Turistična taksa: 

Turistična taksa, skladno z  Zakonom o spodbujanju razvoja turizma (ZSRT. Ur.l. RS, št. 2/2004) znaša 1,01 €. Plačila so oproščeni otroci do 7. leta starosti.

 

Popusti: 

 • Skupine nad 15 oseb - 5  %
 • Skupine nad 40 oseb - 20
 • Skupine na 60 oseb – 30%
 • IYHF, izkaznica Hostels of Europe, VIP backpackers - 10 %
 • Osnovnošolske skupine z mentorji nad 20 oseb - 50 %
 • Udeleženci mednarodnih programov - 20 %
 • Invalidi- 20%
 • Popusti za klube potrošnikov (Tuš klub, Študentski servisi) - 20 %
 

Posebnosti:

 • doplačila za dodatne storitve, kot so vodenje, prevozi ter ostale storitve po dogovoru in v skladu z veljavno ponudbo lokalnih ponudnikov (10% popust za goste hotela).
 • menjava posteljnine brezplačno na vsakih 5 dni. Na željo in proti plačilu gosta pogosteje, in sicer 1 menjava za 2 EUR/dan na posteljo.
 • cena za namestitev 1 osebe v sobi znaša dodatno 50% cene na noč.
 • najem dodatnega ležišča se koristi, ko so postelje polno zasedene. Cena je enotna za dvoposteljno in šest posteljno sobo.
 • popoldanski počitek je možen izključno v dvoposteljnih sobah in apartmajih, za 4 ure.
 • v primeru namerne sprožitve požarnega alarma plača gost strošek intervencije interventne službe, ki znaša 22,54 €, cena se spreminja mesečno sorazmerno z indeksom rasti cen življenjskih potrebščin, ki ga določa Statistični urad RS. 

 

Lokalna ponudba

Restavracija Santa Lucija

Cesta prvih borcev 15
8250 Brežice
07 499 2500
www.santalucija-brezice.com

Restavracija Splavar

Cesta prvih borcev 40a
8250 Brežice
07 499 06 30
info@splavar.si
www.splavar.si

Ošterija Debeluh

Trg izgnancev 7
8250 Brežice
07 496 10 70
osterija.debeluh@volja.net
www.osterija-debeluh.si

Hacienda Club &Lounge

Šentlenart 71
8250 Brežice
info@hacienda.si
www.hacienda.si

Ne spreglejte:


Voden ogled Brežic
Brežice
2 €/osebo
TIC Brežice
Repnica Najger
Brezovica na Bizeljskem
4 - 6 €/osebo - vključena degustacija
Repnica Najger
First wake park
Boršt
6 €
Rotacija d.o.o.
Preživetje v naravi
Župeča vas
Po dogovoru
Toni Baznik s.p.
Kajakaštvo na Krki Jamnik
Velike Malance
20 €/2 osebi
Milan Jamnik
Terme Čatež
Čatež
Odvisno od aktivnosti
Terme Čatež d.d.